Waaslandmobiel

Een familiebedrijf met meer dan 35jaar ervaring

In 1986 werd een nieuw hoofdstuk in de autowereld geschreven, toen Marc Van Daele en Marleen Tilleman besloten om hun passie voor premium Duitse auto’s om te zetten in een bloeiend bedrijf. De geboorte van hun garage markeerde het begin van een reis die de komende decennia zou uitgroeien tot een ongeëvenaard succesverhaal.

Deze gedreven ondernemers begonnen hun onderneming als een trotse verdeler van Duitse premium wagens. Met een focus op kwaliteit en service groeide hun reputatie snel, en al snel werd hun garage een vertrouwde naam in de autowereld. Hun toewijding aan vakmanschap en klanttevredenheid werd al snel hun handelsmerk.

In 2003, toen de automarkt begon te evolueren, staken Marc en Marleen hun nek uit en werden een van de eerste Kia-dealers in België. Deze strategische zet bewees al snel vruchten af te werpen, aangezien het Koreaanse automerk een steeds grotere aanhang verwierf. Het partnerschap met Kia bracht een nieuwe dynamiek in het bedrijf en opende de deur naar een breder scala aan klanten.

In 2008, met de volgende generatie al in de startblokken, werd het stokje overgedragen aan zoon Nico Van Daele. Nico zette de familietraditie voort en bracht een frisse wind in het bedrijf. Onder zijn leiding bloeide de garage verder op en werd een belangrijke speler in de automotive sector.

Het jaar 2013 markeerde opnieuw een mijlpaal in de geschiedenis van het bedrijf, toen Autobedrijf NVD werd opgericht. Dit nieuwe venture was gericht op het verdelen van exclusieve wagens, waarbij het streven naar excellentie en klanttevredenheid onveranderd bleef.

In 2022 zetten zowel Kia Waaslandmobiel als Autobedrijf NVD een grote stap voorwaarts met de opening van een gloednieuw, state-of-the-art gebouw dat ontworpen was om de groei van beide bedrijven te ondersteunen. Dit moderne complex weerspiegelt niet alleen de voortdurende toewijding aan kwaliteit, maar ook aan het bieden van de beste service aan klanten.

Een ander hoogtepunt in 2022 was de oprichting van een ultramoderne carrosserieafdeling, erkend door alle verzekeringsmaatschappijen. Hiermee kon ons bedrijf een nog breder scala aan diensten aanbieden, waarbij klanten verzekerd waren van topkwaliteit, van aankoop tot herstel.

In 2023 zette het bedrijf opnieuw een belangrijke stap, door een collega Kia-dealer over te nemen en de regio Zwijndrecht en Linker Oever aan hun invloedssfeer toe te voegen. Dit getuigt van hun voortdurende expansiedrang en toewijding aan het dienen van een groeiend klantenbestand.

Alles draait om familiale waarden en persoonlijke service. De klant staat altijd centraal, en dit ethos loopt als een rode draad door de hele geschiedenis van het bedrijf. Nico en het hele team blijven zich inzetten om de verwachtingen van hun klanten te overtreffen en streven ernaar om de komende decennia dezelfde passie en toewijding te behouden die hen tot een van de meest gerespecteerde namen in de automotive wereld hebben gemaakt.

Tijdlijn

  • 1986 – Oprichting Autobedrijf Marc Van Daele onder leiding van Marc Van Daele en Marleen Tilleman.
  • 2003 – Oprichting Kia Waaslandmobiel: de eerste dedicated Kia garage in België.
  • 2008 – Overname van de zaak door zoon, Nico Van Daele
  • 2009 – Uitbreiding toonzaal en werkplaats
  • 2013 – Toevoeging Autobedrijf NVD: premium 2dehands wagens
  • 2018 – Aankoop van een 6000m² bedrijfsgrond aan de Moerputstraat
  • 2022 – In gebruik name gloednieuw “state of the art” bedrijfsgebouw van 3000m²
  • 2022 – Oprichting carrosserie “Car Corner Group”, een ultra moderne carrosserie erkend door alle verzekeringsmaatschappijen
  • 2023 – Overname van Kia Janssens in Zwijndrecht
oprichting in 1986 - locatie Gentsebaan
Kia garage
oprichting nieuwe locatie in 2022 - locatie Moerputstraat
Kia carrosserie
oprichting ultra moderne carrosserie - 2023

Back to top